TopMenu

Bestuur 41 Club Nederland

Het Nationale Bestuur van 41 Nederland kent in beginsel 5 bestuursfuncties:

 • National President
 • National Vice President
 • National Treasurer
 • National Secretary
 • International Relationships Officer (IRO)

Het huidige, eerste Bestuur van 41 Nederland heeft, vanwege de oprichting, een zittingstermijn van drie jaar tot de nationale AGM (Annual General Meeting) in 2017. Dan zal er een verschuiving plaatsvinden binnen het Bestuur, waarbij de Vice President het Bestuurslint en bijbehorende taken van de National President overneemt, zoals dit ook binnen Roundtable International en 41 International gebruikelijk is. Hij wordt opgevolgd door een nieuwe inkomend Vice President (gekozen op voordracht van 41 Clubs).

De National President zal na zijn termijn, voor de duur van één jaar, een nieuwe, zesde bestuursfunctie gaan bekleden, die van (Immediate) Past President. Deze functie zal vervolgens jaarlijks worden ingevuld door de vertrekkende National President.

Na de zittingsperiode van het huidige Bestuur, zal de zittingsperiode voor de functie van National President en National Vice President worden teruggebracht naar 1 jaar, waarbij de Vice President als direct opvolger van de National President wordt beschouwd.

De functies van National Treasurer, National Secretary en International Relationships Officer kennen een standaard zittingstermijn van drie jaar. Zij worden vervolgend opgevolgd door kandidaten die tijdens de nationale AGM middels schriftelijke stemming door de aangesloten Clubs worden gekozen.

Door deze samenstelling van bestuursfuncties en daaraan gekoppelde zittingsperioden, blijft er ten alle tijden voldoende bestuurservaring in het Bestuur aanwezig om 41 Nederland te laten floreren!

Het huidige Bestuur van 41 Club Nederland bestaat uit:

 • National President: Xander Terpstra
  41 Club Almere – 155
 • Vice President: Edwin Walstra
  41 Club Ooststellingwerf – 129
 • Immediate Past President: Sjoerd van Esch
  41 Club Zoetermeer – 114
 • Secretary: Lars Slikkerveer
  41 Club Woerden – 185
 • Treasurer: Fedde-Jan Schraa
  41 Club Ooststellingwerf – 129
 • IRO: Peter Ornée
  41 Club Sneek – 27
IMG-20150426-WA0000-1

2015: 41 Club Nederland is officieel aangesloten bij 41 International. V.l.n.r. Lars Slikkerveer (National Secretary); Sjoerd van Esch (National President); Edwin Walstra (National Vice President); Peter Ornée (International Relationships Officer). Ontbrekend op deze foto: Fedde – Jan Schraa (National Treasurer)

Meeting_20130904_dinner

De ‘aftrap’ in september 2013 met het ondertekenen van de internationale aanmeldingsformulieren, in het bijzijn van toenmalig internationaal President Krishna Kumar en Dr. Sid uit India.

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes